Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Weipoeder is 2 euro per 100 kg goedkoper geworden. Melkpoeder is in prijs gelijk gebleven.

Nuka's

De jonge Nederlandse kalveren zijn deze week iets in prijs gestegen, ondanks de import vanuit Ierland die weer begonnen is.

Rosévleeskalveren

De lagere prijzen bij de vleeskalveren drukken ook de prijzen van de jonge rosés naar beneden. In december was het verschil tussen beide categoriën 1,10 euro. In januari was dat gezakt naar een 1 euro en nu is het amper 70 cent. Komende week ontvangen kalverhoudes 3,80 tot 3,85 euro incl. BTW (3,49 tot 3,53 excl. BTW). De oude rosés noteren komende week 3,65 tot 3,70 euro incl BTW (3,35 tot 3,39 excl. BTW).

Vleeskalf zwartbont

Waar begin januari normaal gesproken de slachtrijpe koppels 24 weken zijn, waren de kalveren dit jaar rond de 26 weken oud. Er zijn te veel kalveren als gevolg van te weinig regie in de sector. Daardoor zit er ook druk op de slachterijen om goed door te slachten. Dit grote aanbod heeft in januari al voor een prijsdaling gezorgd van bijna 25 cent. In februari zet deze daling onverminderd door.

In het buitenland wordt Nederland aangewezen als het land dat de prijs bederft. Een geluk bij een ongeluk zijn de lage slachtgewichten van de kalveren. Het droge groeiseizoen van vorig jaar heeft gezorgd voor een kwaliteit mais die zeer onvoorspelbaar is. De verteerbaarheid van de mais die verwerkt is in het krachtvoer, is moeilijk in te schatten, en de groei van de kalveren is daardoor niet zoals in andere jaren.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer