Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De zuivelpoeders zijn goedkoper geworden: weipoeder -2 euro per 100 kg en melkpoeder -6 euro per 100 kg. Ook voertarwe is gedaald met 10 euro per ton

Nuka's

De notering van jonge kalveren is na een periode van prijsstijgingen gestabiliseerd. De verwachting is dat de prijzen komende weken gaat dalen.

Rosévleeskalveren

De markt voor rosékalveren zoekt naar een nieuw evenwicht nu slachterij Gosschalk afgelopen week veel minder heeft geslacht en vanaf vrijdag 2 juli voorlopig gesloten is. Bij kalverslachterijen geeft dit vooral druk bij Ameco waar zowel koeien als oude rosés worden geslacht. Door de sluiting van Gosschalk gaan hier meer koeien geslacht worden waardoor er op deze locatie minder ruimte is voor oud rosé.
Door koppels jong rosé door te schuiven naar oud rosé, wordt het totale aanbod slachtrijpe dieren in de markt gedrukt waardoor het normale aanbod toch geslacht kan worden. Wel zorgt dit na de zomer voor extra aanbod oud rosé. Omdat de verwachting is dat het aanbod koeien niet toeneemt, zal het hogere aanbod oude rosés na de zomer waarschijnlijk geen nadelige gevolgen hebben voor de prijs van deze categorie.
Kortom: door nu te schuiven met koppels wordt het aanbod slachtrijpe dieren uitgesmeerd over een langere periode en kan de prijs op het huidige niveau gehouden worden. Jong rosé 3,70 - 3,75, oud rosé 3,65 - 3,70.

Staters zijn deze week gemiddeld met 8 euro duurder geworden. Prijzen liggen op een niveau van 300 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

De markt van blank kalfsvlees is stabiel waardoor de prijs deze week wederom gelijk is gebleven. Integraties lopen wel iets in op de rondeduur maar met 29 weken is deze nog steeds hoog. De komende weken wordt er geen verandering verwacht. Eind juli zal echter het aanbod verder afnemen waardoor er ruimte ontstaat voor verhogingen.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer