Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Weipoeder is deze week stabiel gebleven op 65 euro per 100 kg. Melkpoeder daalde 1 euro naar 233 euro per 100 kg. Voertarwe stijgt juist met 10 euro per ton 202 euro.

Nuka's

Vanwege een krap aanbod zijn de jonge kalveren duurder geworden. Gemiddeld met 5 tot 10 euro per stuk. Dat is een flinke tegenvaller voor integraties en contractgevers die juist op een daling gehoopt hadden. In andere jaren piekt de nuka-prijs in juni waarna er vanaf eind juni en daling wordt ingezet.
 

Rosévleeskalveren

De markt van rosékalveren is mooi in balans. Prijzen liggen rondom 4,90 euro per kg voor jong rosé en rondom de 4,87 euro per kg voor oud rosé. Starters zijn wel duurder geworden. Deze week opnieuw met 10 euro per stuk. Prijzen liggen tussen de 390 en 400 euro. Het aanbod is krap en rosékalverhouders willen deze prijs betalen.

Vleeskalf zwartbont

Hoewel het weer in Nederland er geen aanleiding voor geeft, is voor de verkoop van kalfsvlees de zomer echt begonnen. De vraag naar kalfsvlees vanuit supermarkten, (school)kantines en catering in Zuid-Europa is flink minder nu daar de vakanties zijn begonnen. In Nederland draaien de slachterijen op een lagere capaciteit. Omdat het aanbod slachtrijpe koppels niet groot is, blijft de prijs van kalfsvlees 5,75 euro per kg (5,72 tot 5,78). Het is nu wachten tot het einde van de zomervakanties (half augustus) voordat de vraag weer serieus gaat toenemen.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    22° / 17°
    20 %
  • Maandag
    21° / 14°
    50 %
  • Dinsdag
    18° / 13°
    75 %
Meer weer