Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Voertarwe stijgt met 2 euro naar 187 euro per ton. Ook melkpoeder stijgt met 2 euro tot 220 euro per 100 kg. Weipoeder blijft in prijs gelijk op 63 euro per 100 kg.

Nuka's

De jonge kalveren zijn verder in prijs gestegen. Het aanbod kalveren in Nederland en Duitsland is niet overdreven groot. Ook Ierse kalveren komen er niet veel, onder andere vanwege onrustig weer waardoor boten niet uitvaren. Samen met een goede vraag vanuit vooral de blankvleesbedrijven stijgt de gemiddelde prijs van de jonge kalveren met 5 euro per stuk.

Rosévleeskalveren

Na de turbulente stijging van de prijzen voor oude rosés in de tweede helft van maart, is de rust weergekeerd. Prijzen liggen komende week over de hele linie op 4,90 euro per kg. Dat is 5 cent minder dan vorige week. Jong rosé blijft voor levering komende week stabiel op 4,85 euro per kg. Starters zijn een fractie duurder geworden. Koppels zijn deze week verkocht voor 325 tot 330 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

Het blank kalfsvlees kan het huidige niveau niet waarmaken. Na de daling van vorige week is er ook deze week weer 5 cent van de notering af gegaan. Blanke kalveren brengen momenteel maximaal 5,90 euro per kg op. Ondanks dat de geslachte koppels niet oud zijn - en de druk op het aantal slachtingen dus niet hoog is - is het vlees afgelopen week moeizamer weggegaan. Een daling van de prijs van kalfsvlees in deze tijd van het jaar is niet vreemd. Vorig jaar zette het blank kalfsvlees in vrijwel dezelfde week als nu de daling in. Toen eindigde de notering hartje zomer op 5,63 euro per kg.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  18° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer