Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De notering van melkpoeder heeft nog geen rem gevonden. Deze week stijgt de notering door naar 307 euro per 100 kg (+6). Weipoeder doet het met een plus van 1 euro rustiger aan. Voertarwe stijgt met +2 euro per ton naar 280 euro.

Nuka's

Integraties willen de prijs naar beneden brengen, maar dat is deze week niet gelukt. De hoop is gevestigd op komende week. Belangrijkste reden is dat de kostprijs van een kalf te hoog wordt. Kalveren die nu gekocht worden, komen na Pasen op de markt. Dat is vaak het moment dat de kalfsvleesprijzen gaan dalen. Omdat het voer extreem duur is en blijft, koerst de sector met deze nuka-prijzen komend voorjaar op verliezen af. De prijs van jonge kalveren zal moeten zakken om de kostprijs acceptabel te houden.

Rosévleeskalveren

In de markt van rosékalfsvlees zijn er iets andere geluiden te horen. Daar zijn sommige leveranciers meer afhankelijk van de Nederlandse markt. Zij merken dat er deze week minder en kleinere orders zijn afgesloten. Afnemers nemen minder op voorraad. De ondertoon in de markt is verder prima: er zijn geen redenen tot zorg, maar de prijsstijging remt af. Alle partijen zullen komende week uitbetalen tussen 4,22 en 4,25 euro per kg. Oud rosé blijft op 3,95 tot 4,00 euro per kg. Ook de staters blijven op hetzelfde niveau 330 tot 335 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

Het coronarumoer in Nederland gaat voorbij aan de blanke kalveren. Andere Europese landen hebben een eenduidiger beleid gevoerd waardoor het dagelijks leven stabiel doordraait. Tel hierbij op het krappe aanbod en de prijs gaat 10 cent per kg omhoog. Alle signalen staan op groen voor een verdere prijsstijging. Slachterijen werken er na toe om volledig schoon het nieuwe jaar in te gaan met een korte ronde duur.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer