Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Voertarwe is deze week flink gedaald met 12 euro per ton. Vooral vanuit Frankrijk neemt de export toe om hoge eindvoorraden te voorkomen. Ook in Oekraïne is de voorraad nog hoog. Hierdoor blijft er druk op de Europese graanprijzen. Kalverhouders spelen hierop in door bepaalde hoeveelheden voor een gunstige prijs vast te leggen bij inkopende partijen.

De zuivelmarkt laat een wisselend beeld zien: weipoeder -2 euro en melkpoeder +2 euro per 100 kg.

Nuka's

Deze week zijn de eerste koppels Ierse kalveren gearriveerd. Het aanbod uit Ierland zal er de komende weken voor zorgen dat de Nederlandse en Duitse kalveren niet duurder worden.

Rosévleeskalveren

Jonge rosés voor levering week 9 brengen 4,75 euro per kg op. Dit is gelijk aan de laatste vijf weken. Veel ruimte in de prijs lijkt er de komende weken niet te komen. Oude rosés worden wel duurder verkocht. De 4,75 die deze week voor verschillende koppels is betaald, wordt komende week op meer plaatsen gegeven. Over de hele markt bezien liggen de prijzen voor oud rosé tussen de 4,70 en 4,75 euro per kg. De ondertoon in de markt is goed. Het aanbod koeien is minder waardoor de vraag naar oud rosé stijgt. Omdat de prijzen van jong en oud gelijk komen te liggen, overwegen kalverhouders om koppels jong door te houden naar oud. Voor koppels jong die nog meerdere weken moeten staan, lijkt dit zeker een optie.


Starters voor de categorie jong rosé zijn deze week voor gelijke prijzen verkocht als vorige week, namelijk tussen de 320 en 325 euro per stuk. De koppels voor oud rosé zijn nog wel wat verder doorgezakt tot 315 euro per stuk. Omdat het overaanbod starters op lijkt te drogen, is de verwachting dat de prijs niet verder zakt en rond de 320 zal stabiliseren.

Vleeskalf zwartbont

Het blank kalfsvlees is deze week stabiel gebleven op 6 euro per kg. Geslachte koppels zitten tussen de 24 en 28 weken. Dit betekent dat (zeker de jongste koppels) niet zwaar zijn en dat het aanbod kalfsvlees daarmee beperkt blijft. Slachterijen zijn de februarimaand goed doorgekomen en kijken nu vooruit naar Pasen.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer