Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Voertarwe stijgt met 3 euro per ton naar 177 euro. Weipoeder blijft gelijk op 59 euro per 100 kg en melkpoeder schiet boven de 200 euro per 100 kg.

Nuka's

De prijs van jonge kalveren is nog steeds dalend. Het aanbod is groot. Handelaren leuren bij kalverhouders om de dieren geplaatst te krijgen. Vanwege de leegstand van ongeveer vier weken worden er echter minder kalveren opgezet waardoor de prijs onder druk blijft.

Rosévleeskalveren

Er komt druk op de prijs van de oude rosés. De oorzaak moet gezocht worden in het hogere aanbod. Toen de prijzen van jong en oud gelijk waren in juli en augustus, zijn er jonge rosés doorgeschoven. Die komen nu als oud rosé op de markt en zorgen voor een licht neerwaartse trend. Prijzen liggen komende week tussen de 3,40 en 3,45 euro per kg. Jong rosé blijft deze week gelijk met prijzen tussen de 3,52 en 3,58 euro per kg (inclusief BTW), en een enkele uitschieter naar boven.

Vleeskalf zwartbont

De prijs van het kalfsvlees trekt flink door. Ook deze week komt er 10 cent per kg bij. Minder aanbod van kalveren in de grote kalfsvleeslanden en een goede vraag naar kalfsvlees zijn de oorzaken van de sterk toegenomen prijs.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer