Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De zuivelpoeders zijn deze week duurder geworden: weipoeder +2 euro en melkpoeder + 4 euro per 100 kg. Voertarwe zakt verder weg, nu met 2 euro, naar 213 euro per ton.

Nuka's

Er zijn zeer weinig jonge kalveren beschikbaar waardoor de prijs verder omhoog gaat. Wat ook meespeelt is het feit dat de kalveren die nu opgezet worden nog dit jaar slachtrijp zijn. Gezien de verwachte hoge opbrengstprijs in november/december, durven kalverhouders en contractgevers het aan dit prijsniveau te betalen. Wel lijkt de prijspiek nu echt bereikt.

Rosévleeskalveren

Ook bij de rosékalveren zijn de prijzen gelijk gebleven. De notering van 5,10 voor jong en oud rosé die de kalverhouder.nl vorige week heeft weggezet, is deze week door vrijwel alle slachterijen uitbetaald. Ook voor levering komende week verandert er niets in de prijs. De verkopen zijn deze week niet slecht verlopen en ook komende week ziet het er goed uit. Dit komt voornamelijk omdat het aanbod niet groot is en mooi past bij de huidige vraag naar rosékalfsvlees.
Starters zijn wel duurder geworden (gemiddeld tussen de 380 en 390 euro per stuk) en zullen naar verwachting de komende weken verder in prijs stijgen. Aanjager is de nukaprijs van deze starters. Van maart tot en met mei zijn de nuka's wekelijks een tikje duurder geworden. Die verhoging wordt nu verrekend in de starterprijs.

Vleeskalf zwartbont

Na een daling van 30 cent in vijf weken, lijkt de prijs van blank kalfsvlees te stabiliseren net boven de 6 euro. Dat is een goed signaal want ook de kostprijs (inclusief privéuitgaven en vervanginsinvesteringen) ligt rondom dit niveau. Hoewel de rondeduur wat is opgelopen, zit er weinig druk op het aantal slachtrijpe koppels. Een stabiel prijsniveau in de maand juni is daarom zeker reëel.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer