Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Alle grondstoffen zijn deze week in prijs omhoog gegaan. Samen met de hogere nuka-prijs betekent dit dat de inkopen voor kalverhouders duurder worden en de hogere opbrengstprijs van het vlees niet zorgt voor een beter rendement. Voertarwe stijgt met +1 euro per ton. Weipoeder en melkpoeder respectievelijk + 2 en +6 euro per 100 kg.

Nuka's

De jonge kalveren schieten deze week omhoog. Er is niet al te veel aanbod jonge kalveren en handelaren en integraties lijken ook al te anticiperen op de transportmaatregel van acht uur die minister Schouten voorstelt. De kopende partijen willen hun binnenlandse aanvoer veilig stellen waardoor het onrustig is binnen de aankoopkanalen. Het gevolg hiervan is dat de prijzen deze week omhoog gaan. Het sentiment is dat er komende week zelfs nog wat meer bij kan komen. Dit is een ontwikkeling in de maand september die niet vaak voorkomt. Normaal gesproken dalen de prijzen van jonge kalveren in september.

Rosévleeskalveren

Ook de jonge rosés kruipen in prijs omhoog. De markt van rosékalfsvlees volgt daarmee de markt van blank kalfsvlees, al zijn de stappen minder groot. Slachterijen schuiven koppels van jong naar oud om het aanbod te drukken en zo de prijs verder te stimuleren. Deze maatregel gaat wel ten koste van de oude rosés. Het doorschuiven van jonge rosés en een groot aanbod koeien, zorgt er voor dat de slachtrijpe koppels niet allemaal geslacht kunnen worden. Er worden daarom ook al oude rosés doorgeschoven zodat ze over een half jaar als stieren geslacht worden. Jonge rosés noteren komende week 2,90 tot 2,95 euro per kg. Oude rosés blijven op 2,70 tot 2,75 euro per kg waarbij vermeld moet worden dat de prijs daarvan momenteel eerder onder druk staat dan dat er nog wat bij komt.
Starters zijn deze week gelijk gebleven in prijs.

Vleeskalf zwartbont

De afzet van het kalfsvlees loopt goed. Er is duidelijk meer vraag vanuit Duitsland en de Zuid-Europese landen. Prijzen liggen komende week tussen de 3,85 en 3,95 euro per kg. De barrière van 4 euro voor de zwartbonte kalveren komt in zicht.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer