Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Voertarwe is 2 euro per ton in prijs gedaald terwijl de zuivelpoeders de weg naar boven weer gevonden hebben.

Nuka's

De jonge kalveren zijn deze week in prijs gelijk gebleven. Integraties zouden de prijzen lager willen hebben gezien hun financiële rendementen, maar een lagere prijs zit er niet in. Dit komt mede door het eigen standpunt van de integraties om Nederlandse kalveren aan te blijven kopen en import te beperken. Hierdoor blijft de vraag en de prijs van Nederlandse kalveren overeind.

Rosévleeskalveren

De rosékalveren zitten op hun dieptepunt is de verwachting. Kalveren die vorige week geleverd zijn, zijn deze week uitbetaald tegen prijzen van 2,50 tot 2,55 euro per kg inclusief BTW. Voor deze week geleverde kalveren zit de prijs op 2,50 euro per kg. Prijzen voor jong en oud liggen op hetzelfde niveau. De Europese opslagregeling van runderen ouder dan acht maanden - die op 7 mei gestart is - zou de komende maanden de nodige verlichting kunnen brengen. Het is daarom de verwachting dat de prijs niet verder daalt.

Vleeskalf zwartbont

Bij de blanke kalveren zitten nog veel zorgen. Er worden minder volumes geslacht omdat er geen markt is voor het vlees. En van de Europese opslagregeling kan het blanke kalfsvlees geen gebruik maken. Bijkomend punt is dat in november en december de stallen zijn volgezet door de onzekerheid over het stikstofbeleid en de mogelijke kans op kalverrechten. Deze kalveren gaan in de loop van mei, juni en begin juli op de markt komen. Dus weinig afzet in combinatie met meer aanbod is in deze coronacrisis funest. De hoop blijft dat er ruimte komt voor een tijdelijke opslag van kalfsvlees. Samen met de langere leegstand die de sector zelf heeft ingevoerd, moet dit leiden tot aanvaardbare prijzen later dit jaar.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  13° / 5°
  20 %
 • Maandag
  10° / 3°
  5 %
 • Dinsdag
  10° / 3°
  30 %
Meer weer