Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Zowel weipoeder als melkpoeder doen een stapje terug van 2 euro per 100 kg. Voertarwe is juist duurder geworden (+8 euro per ton).

Nuka's

De jonge kalveren zijn deze week gelijk gebleven. De categorie 43-47 kg kosten vanaf 138 euro per stuk, Zwaardere kalveren (50+ kg) kosten vanaf 173 euro per stuk.

Rosévleeskalveren

De onrust van vorige week (waarbij de vrije handel fors meer betaalde voor de oude rosés) heeft er toe geleid dat de prijzen over de hele linie omhoog zijn gegaan. Alle partijen betalen voor komende week prijzen tussen de 4,90 en en 4,95 euro per kg, maar de vrije handel gaat ook al over de 5 euro heen. Sommige partijen laten weten dat de hogere prijzen puur komen door een krap aanbod en in e vleesmarkt niet waargemaakt kunnen worden. De Kalverhouder noteert komende week voor oud rosé een prijs van 4,95 euro per kg.

Jonge rosés doen niet mee in de oplopende markt. Het aanbod is groot  waardoor het lastig is om het vlees tegen een hogere prijs te verkopen. Natuurlijk speelt hierin ook mee dat kalverhouders geen keuze hebben in verband met de grens van acht maanden en ze de kalveren sowieso moeten leveren om ze als categorie V te kunnen slachten. Wel zijn er kalverhouders die hun jonge rosés doorhouden naar oud rosé om over vier á zes weken een hogere prijs te beuren dan nu. Het is echter wel de vraag of de markt van oud rosé het hogere aanbod aan kan. Prijzen voor jong rosé voor levering komende week liggen tussen de 4,82 en 4,85 euro per kg.

Starters worden duurder. Het aanbod is wat minder omdat er bedrijven overgestapt zijn op het houden van blanke kalveren. Van de andere kant neemt de vraag toe. Enerzijds doordat de mestputten leegkomen en er weer ruimte komt om kalveren op te zetten. Anderzijds willen rosékalverhouders tijdig starters aankopen omdat die met hogere nuka-prijzen de komende tijd alleen maar duurder zullen worden. Prijzen liggen tussen de 320 en 325 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

De Paasverkopen zijn heel goed verlopen waardoor de rondeduur korter is geworden. Normaal is dit een geluid dat alleen na Kerstmis te horen is, maar dit jaar dus ook met Pasen. Ook de gemiddelde slachtgewichten zijn met ongeveer 130 kg een stuk lager. Dit betekent dat er de komende maand weinig druk zit op het aanbod en slachterijen de aantallen kunnen slachten die ze tegen een goede prijs kunnen wegzetten. De 6 euro per kg blijft daarom voorlopig eenvoudig overeind. 

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer