Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Na een maandenlange daling, lijken de zuivelpoeders in prijs te stabiliseren: melkpoeder blijft op 226 euro per 100 kg en weipoeder plust met 1 euro per 100 kg naar 68 euro. Voertarwe stijgt 1 euro naar 286 euro per ton.

Nuka's

De jonge kalveren zijn wederom duurder geworden. Er is weinig aanbod terwijl de vraag vanuit de kalverhouderij goed is.

Rosévleeskalveren

De markt van rosékalfsvlees is goed in balans. Alle marktpartijen betalen komende week (7) tussen de 5,05 en 5,10 euro per kg voor oud rosé. Meer wordt er ook betaald maar dat is voor de betere dieren(zoals goede Ierse koppels). Jong rosé blijft voor levering week 7 op een niveau van 5,20 euro per kg. Starters blijven tussen 350 en 360 euro per stuk kosten.

Vleeskalf zwartbont

Het aanbod aan slachtrijpe koppels blanke kalveren in Nederland is niet groot. Daarom wordt er nog steeds relatief jong geslacht. Ook in de grote kalfsvleeslanden is er weinig aanbod. De prijs van 6,30 euro per kg kan daarom eenvoudig overeind gehouden worden. Ook voor de komende weken lijkt er niets aan de hand. Dit betekent dat de notering van blanke kalfsvlees de (vaak moeilijke) februarimaand goed doorkomt. Dit is een mooie opsteker ondanks dat er prijsdruk zit op de luxe vleesonderdelen zoals bovenbil en kalfshaas.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer