Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De zuivelpoeders stijgen verder door: weipoeder +3 en melkpoeder +4 euro per 100 kg. Voertarwe is gedaald met 4 euro naar 206 euro per ton.

Nuka's

De jonge kalveren zijn gemiddeld 5 euro per stuk goedkoper geworden. Even dreigde deze week een algehele stop op transport in heel Duitsland, maar voor komende week kan de handel door blauwtongvrije deelstaten normaal plaatsvinden. Er is echter weinig leegstand in Nederland waardoor naar alle waarschijnlijkheid minder Duitse kalveren geplaatst zullen worden dan normaal.

Rosévleeskalveren

Bij de rosés neemt het aanbod jong af. De prijs voor komende week blijft gelijk aan deze week (4,78 - 4,80) maar het onderliggende sentiment is goed te noemen.

Oud rosé is er voldoende aanwezig. Er zijn de laatste maand veel koppels jong doorgeschoven naar oud. Tot eind november is daardoor het aanbod oud meer dan voldoende. Dit betekent voor komende week gelijke prijzen (4,70 tot 4,75 euro per kg).

Starters zijn deze week gelijk gebleven in prijs.

Vleeskalf zwartbont

Weinig verandering in de markt van het kalfsvlees. Het herfstweer in Europa zorgt voor een betere vraag maar tot een prijsstijging leidt dat niet. Blank kalfsvlees blijft daardoor op een niveau van 5,70 tot maximaal 5,75 euro per kg.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer