Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Op de grondstoffenmarkt was het deze week rustig. Zuivelpoeders zijn stabiel in prijs gebleven. Voertarwe is 1 euro per ton duurder geworden.

Nuka's

De jonge kalveren zijn deze week gelijk gebleven. Het aanbod is niet groot, maar de hoge prijzen roepen ook weerstand op bij kalverhouders en contractgevers: kunnen we nog verdienen aan de kalveren als ze zo duur zijn. Gezien het krappe aanbod is het echter de vraag wanneer een prijsdaling intreedt en hoe snel die daling zal zijn.

Rosévleeskalveren

Rosékalveren worden komende week ingekocht voor prijzen tussen 5,08 en 5,15, waarbij de meeste voor 5,10 naar de slachterij gaan. Dit is vergelijkbaar met de prijzen die deze week betaald zijn. Ook hier geldt dat vraag en aanbod mooi in balans zijn, waarbij de hoop blijft om met deze prijs de zomer door te komen. Starters zijn deze week 5 euro per stuk duurder geworden. Prijzen liggen tussen de 385 en 395 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

Ook deze week is de prijs van blanke kalveren op 6,02 euro gebleven. Vanuit Italië zit er wel prijsdruk, maar gezien de kostprijs in Nederland, willen integraties de 6 in de prijs houden. Voor de komende maanden is het aanbod slachtrijpe koppels blanke kalveren niet groot. Dat zou moeten betekenen dat het aanbod past bij de afnemende zomerse vraag.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer