Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Waar voertarwe een dalende beweging maakt, stijgen de prijzen van de zuivelpoeders fors: weipoeder en melkpoeder stijgen beide met 5 euro per 100 kg.

Nuka's

De jonge kalveren blijven gelijk in prijs.

Rosévleeskalveren

Hoewel er een goede kans is dat het kalfsvlees van blanke kalveren in februari weinig zal dalen, is dat voor de jonge rosés nog geen zekerheid. Het onvoorspelbare aanbod blijft hier een groot aandachtspunt. Matiging is het toverwoord voor een acceptabel prijsniveau. Maar houders van jonge rosés leveren de dieren zeer krap tegen de acht maanden. Ze moeten dan weg. Overaanbod heeft dan direct een negatief effect op de prijs. Meer regie in het aanbod door het jaar heen zou deze sector flink helpen. Prijzen blijven komende week gelijk: Jong rosé maximaal 3,75 euro per kg (inclusief BTW). Oud rosé 3,55 euro per kg (inclusief BTW).

Vleeskalf zwartbont

In zowel Italië als Frankrijk is het aanbod slachtrijpe kalveren schaars en de kalveren die er staan zijn ook nog eens relatief jong. Het biedt perspectief om de prijzen komende weken niet veel te laten zakken. Een maximale daling van 5 tot 10 cent in februari zou een mooie opsteker zijn. Deze week bleven de prijzen van de blanke kalveren mooi op het huidige niveau.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer