Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De zuivelpoeders stijgen in prijs. Melkpoeder +1 euro per 100 kg en melkpoeder + 4 euro per 100 kg. Voor voertarwe wordt momenteel 186 euro per ton betaald.

Nuka's

De jonge kalveren noteren deze week stabiel.

Rosévleeskalveren

De markt van de jonge rosés is op dit moment aanbodgestuurd. Er zijn voldoende slachtrijpe dieren waardoor slachterijen de prijzen proberen te stabiliseren. Toch is dit vreemd. Want de vraag naar kalfsvlees van jong rosé is op dit moment groot. Ook gezien de ontwikkelingen op de markt van de vleeskalveren lijkt een behoorlijke prijsstijging absoluut mogelijk. Het lijkt er daarom op dat slachterijen dit momentum benutten om goede marges te maken op de jonge rosés. Prijzen liggen komende week op 3,50 tot 3,55 euro per kg.
De markt van oud rosé loopt wel moeizamer. Veel vlees belandt in de vriezer waardoor er drukt komt op de prijzen. Vooralsnog houdt De Kalverhouder de notering voor komende week stabiel op 3,32 euro per kg. Prijzen die komende week betaald worden, schommelen tussen de 3,28 en 3,35 euro per kg.

Vleeskalf zwartbont

Ook in de maand oktober blijven de prijzen van het kalfsvlees stijgen. Dit is bijzonder. Normaal stabiliseert de notering in oktober om daarna in november te klimmen naar de kerstpiek. Belangrijkste reden van de hogere prijzen is - zoals vorige week vermeld - de vraag uit Italië. Een laag aanbod van slachtrijpe kalveren daar maakt de vraag naar Nederlands kalfsvlees groot. Ook in Frankrijk is vraag naar kalfsvlees wegens weinig aanbod. Het is niet ondenkbaar dat de notering in Nederland komende week nog iets verder stijgt.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer