Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De notering van weipoeder is in prijs gelijk gebleven, terwijl melkpoeder (+2 euro per 100 kg) en voertarwe (+1 euro per ton) in prijs zijn gestegen.

Nuka's

De jonge kalveren zijn gelijk gebleven in prijs.

Rosévleeskalveren

De jonge rosés zitten op 2,95 euro per kg. Alle partijen in de markt betalen op dit moment deze prijs. De 3 euro ligt binnen handbereik maar wordt komende week nog net niet betaald. Wel is de verwachting dat de jonge rosés de komende weken verder in prijs omhoog gaan. De afzet van blanke kalveren loopt goed en omdat er veel minder blanke kalveren zijn opgezet, zal de vraag naar jonge rosés behoorlijk toenemen, is de verwachting van marktdeskundigen. Maar..., eerst zien dan geloven. Want de laatste maand maakt duidelijk dat de jonge rosés veel minder hard in prijs zijn gestegen dan verwacht.

Oude rosés blijven gelijk in prijs. Slachterijen betalen komende week tussen de 2,72 en 2,75 euro per kg. Starters zijn licht gestegen. Het lagere aanbod slachtrijpe dieren dat vanaf komende maand verwacht wordt, is voor sommige rosékalverhouders het signaal om starters op te zetten nu ze historisch gezien aan de goedkope kant zijn. Prijzen liggen tussen de 272 en 278 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

De blanke kalveren trekken hard door met een stijging van ruim 15 cent en komen voor het eerst sinds begin mei weer boven de 4 euro per kg . Prijzen liggen op 4,05 tot 4,10 euuro per kg voor zwartbonte kalveren. Het lichte vlees gaat naar de traditionele markten in Italië en Frankrijk. Het donker gekleurde vlees gaat naar markten waar ook jong rosé naar toe gaat waardoor ze met elkaar concurreren.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer