Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Weipoeder is met 1 euro per 100 kg gezakt terwijl melkpoeder in prijs gelijk is gebleven. Voertarwe is 5 euro goedkoper worden en zit nu op een niveau van 205 euro per ton.

Nuka's

De jonge kalveren zijn in prijs gelijk gebleven. Aangenomen wordt dat er voorlopig weinig zal veranderen aan het prijsniveau. Door stoppende kalverhouders is er minder vraag, maar het aanbod vanuit de melkveehouderij neemt ook af waardoor de markt komende weken in evenwicht is.

Rosévleeskalveren

De markt van rosékalveren is deze week wederom verstoord door een hoog aantal koeien dat is aangeboden. Vorige week was het aanbod juist laag en werden er veel oude rosés gevraagd. De verwachte planning van oud rosé voor deze week is vanwege het aanbod koeien daarom niet gehaald.

Wat deze week zeker meegespeeld heeft, is de verbouwingen en aanpassingen aan de slachtlijn bij Family Beef (het voormalige Gosschalk). Hierdoor zijn er op deze locatie geen dieren geslacht in de laatste week van 2023 en de eerste week van 2024. Andere slachterijen kregen hierdoor meer koeien te verwerken.

Donderdag en vrijdag hebben er wel proefslachtingen plaatsgevonden bij Family Beef. Die zijn naar verwachting verlopen waardoor het bedrijf de slachtingen verder opschaalt in week 2. Het aanbod koeien moet eerst dalen voordat de prijs van de rosés omhoog kan. Voor komende week blijven zowel jong als oud rosé op hetzelfde niveau: 4,70 voor jong rosé en 4,65 voor oud rosé.

Omdat de planning van oud rosé niet is gehaald, is ook de vraag naar starters niet groot. Prijzen liggen met 350 tot 360 euro per stuk gemiddeld 5 euro onder het niveau van vorige week.

Vleeskalf zwartbont

De blanke kalveren zijn deze week voor hetzelfde geld ingekocht dan de laatste week van vorig jaar. In Duitsland en Frankrijk wordt er gesproken over kleinere aantallen en iets hogere prijzen. Hoewel de verwachting is dat voor blanke kalveren ook in de komende week in Nederland 6 euro wordt betaald, lijkt het er op dat er een beetje ruimte ontstaat in de prijs. Of slachterijen dit aangrijpen voor een verhoging, is nog de vraag.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
 • Woensdag
  21° / 13°
  20 %
Meer weer