Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Weipoeder stijgt met 2 euro per 100 kg en voertarwe plust met 3 euro per ton. Melkpoeder blijft gelijk in prijs.

Nuka's

Integraties willen de kostprijs van het kalfsvlees verder drukken door minder voor de jonge kalveren te geven. Deze week is die opzet niet gelukt. De noteringen van de nuka's blijft op hetzelfde niveau. Komende week proberen de integraties opnieuw om wat van de prijs af te knabbelen.

Rosévleeskalveren

De jonge rosés blijven voor levering komende week stabiel op een prijs van 5,10 euro per kg. Oud rosé blijft op 4,90 euro per kg. Starters blijven ook gelijk in prijs, alhoewel er vanuit de vrije mesters flink druk wordt uitgeoefend om de prijs naar beneden te krijgen. Ze willen geen starters opzetten bij deze prijzen. Hun argument: de prijs van de nuka's daalt al sinds week 24. Dan zou de prijs van de starters vanaf week 34 moeten dalen. Hiervan is tot op heden geen sprake. Handelaren in starters zeggen dat er weinig starters beschikbaar zijn en dat de vraag vanuit het buitenland groot is, met name naar koppels blauwe starters. De notering blijft deze week stabiel op 390 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

De notering van de blanke kalveren stijgt verder door naar een niveau van 5,90 tot 5,95 euro per kg. De 6 euro komt in zicht en zal volgens marktdeskundigen de komende weken zeker gehaald worden. Richting de decembermaand hebben de slachterijen zelfs het vizier op 6,50 euro per kg liggen. Of dit gehaald wordt is uiteraard de vraag, maar het geeft wel aan dat van een stabilisatie van de prijs de komende maanden geen sprake zal zijn. Integraties hebben in de eerste helft van 2022 ingezet op een niet al te groot aanbod. Samen met een goede vraag vanuit het buitenland betaalt zich dat nu uit.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
 • Woensdag
  21° / 13°
  20 %
Meer weer