Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Voertarwe is 1 euro per ton goedkoper geworden, terwijl weipoeder (+2 euro per 100 kg) en melkpoeder (+4 per 100 kg) verder in prijs stijgen..

Nuka's

In Ierland is het afkalfseizoen in volle gang. Komende week komen de eerste kalveren naar Nederland. Hopelijk geeft dit wat tegenwicht aan de oplopende prijzen hier. Nederlandse kalveren zijn afgelopen week namelijk een stuk duurder geworden en die tendens is al enkele weken gaande.

Rosévleeskalveren

De prijsgekte op de markt van de rosékalveren is volledig losgebarsten nu een partij oud rosé heeft gekocht voor 5 euro per kg (levering maart). Andere slachterijen gaan mee in een verhoging, maar niet van harte. Oud rosé (Z) kan zeer goed afgezet worden in het rundersegment, maar jong rosé (V) is moeilijker voor het huidige geld te verkopen. Dit betekent ook dat voor oud rosé meer betaald wordt dan voor jong rosé. Voor komende week liggen de prijzen op 4,80 (oud) en 4,75 (jong). Het huidige prijsniveau lijkt zich in februari makkelijk staande te kunnen houden, al is de basis dun. Een rimpeling in de vijver (conflict Oekraïne/Rusland?) kan de pret zeer snel verstoren.
Starters zijn in prijs gelijk gebleven.

Vleeskalf zwartbont

De wereldwijde krapte aan rundvlees maakt het voor kalverslachterijen mogelijk om de prijslijsten naar boven aan te passen. Een verschil van 50 á 60 cent tussen rund- en kalfsvlees is immers niet veel. Deze week is de prijs voor blank gestegen naar een niveau tussen 5,60 en 5,65 euro per kg. Gezien het hoogtij op de markt van rundvlees, en het krappe aanbod blanke kalveren, zitten er de komende weken nog meer prijsstijgingen in het vat. In maart neemt het aanbod blnake kalveren weer toe.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer