Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De zuivelpoeders zijn met 2 (weipoeder) en 8 (melkpoeder) euro per 100 kg goedkoper geworden. Voertarwe doet ook mee en daalt met 9 euro per ton.

Nuka's

De jonge kalveren zijn deze week wederom duurder geworden. De Nederlandse stieren van 50+ kg zitten op prijzen vanaf 210 euro per stuk. De categorie 43-47 op 175 euro per stuk.

Rosévleeskalveren

De markt van rosékalveren is in de ban van extra vraag naar deze kalveren vanuit de hoek Gosschalk/Fuite. Zowel voor jong als oud rosé wordt er komende week meer betaald. Prijzen liggen tussen de 5,20 en 5,22 euro voor beide soorten. Voor zeer goede koppels wordt er zelfs meer betaald. Starters zijn deze week in prijs gelijk gebleven maar de vraag lijkt toe te nemen. Nu starters opzetten voor jong rosé betekent in september leveren. Dat is na de zomer dus met waarschijnlijk goede prijzen. Ook de vraag naar starters voor oud-rosé neemt toe. Met de hoge opbrengstprijzen worden stallen sneller volgezet.

Vleeskalf zwartbont

Ook tegen de huidige (hoge) prijzen blijft kalfsvlees een gewild product. De prijs van blank kalfsvlees is deze week gelijk gebleven, ondanks dat Pasen achter de rug is. Er zijn geen signalen dat de notering richting Pinksteren lager wordt. Wel blijven er zorgen over de hoge prijzen voor jonge kalveren die momenteel 45 tot 50 euro boven het prijspeil van vorig jaar liggen.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer