Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De grondstofprijzen zijn deze week over de hele linie toegenomen: weipoeder steeg met 3 euro per 100 kg en melkpoeder met 2 euro per 100 kg. Voertarwe ging met 8 euro omhoog naar 218 euro per ton.

Nuka's

De Nederlandse jonge kalveren zijn 5 euro per stuk goedkoper geworden. Hierdoor zit de categorie 50+ kg op een niveau vanaf 195 euro per stuk. De categorie 43-47 kg zit op prijzen rondom de 165 euro per stuk.

Rosévleeskalveren

Bij de rosékalveren is er een wisselend marktbeeld. Jong rosé gaat goed weg, maar het aanbod is ruim voldoende waardoor er met koppels geschoven wordt. De prijs blijft komende week op 4,90 euro per kg. Wel is er voor deze categorie perspectief op een hogere prijs als het blank kalfsvlees in september verder doortrekt.
Oud rosé had het deze week lastiger. Vooral slachterijen die naast rosé ook koeien slachten, zegden gedurende de week koppels af. Het aanbod koeien is groot en aangezien dat aanbod vanwege de vrije handel niet planbaar is, gaat dat ten koste van de vraag naar oud rosé. Slachterijen die zich alleen op rosé richten hadden hier weinig last van. De prijs blijft daarom ook voor komende week op 4,85 euro per kg.
Starters blijven gelijk op 412 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

De vraag naar blank kalfsvlees neemt toe waardoor de prijs deze week met bijna 5 cent per kg gestegen is naar een niveau van 5,65 tot 5,68 euro per kg. Omdat de vakanties in Zuid-Europa voorbij zijn, neemt de vraag van school- en bedrijfskantines toe. Daarnaast is het Europees aanbod niet groot. Dit zet de signalen op groen voor hogere prijzen in september.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer