Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Melkpoeder knalt door met een plus van 11 euro per 100 kg. Voertarwe is deze week 10 euro per ton duurder geworden. Weipoeder is in prijs gelijk gebleven.

Nuka's

De jonge kalveren worden iets duurder verkocht. Prijzen voor de categorie 50+ kg liggen op een niveau vanaf 155 euro per stuk. De lichtere categorie zit op een niveau van 120 tot 125 euro per stuk, maar het prijsniveau van deze categorie is sterk afhankelijk van de kwaliteit van het koppel.

Rosévleeskalveren

Op de markt van rosékalveren is de stemming niet anders. Er heerst volop optimisme, mits de coronabesmettingen in de hand gehouden worden. Rosékalverhouders met oude rosés laten signalen los dat inkopers niet langs hoeven te komen als ze onder de 4 euro bieden. Maar dit is op dit moment nog zeker een brug te ver. Prijzen liggen komende week tussen de 3,90 en 3,95 euro per kg. Dat de notering naar de 4 euro gaat, lijkt echter wel een kwestie van tijd.
Bij jong rosé is het niet veel anders. Komende week worden er prijzen betaald van 4,15 tot 4,20 euro per kg, waarbij de 4,20 alleen bestemd zal zijn voor de allerbeste koppels. Starters zijn deze week ook goedkoper geworden, maar niet veel. Prijzen liggen tussen de 330 en 335 euro per stuk en gaan weg op negen tot tien weken. Voor verkopende partijen is er daarom weinig reden om ze voor veel minder weg te doen.

Vleeskalf zwartbont

Er is meer dan voldoende vraag in vergelijking met het aanbod. Niet-vaste kopers komen zelfs op de wachtlijst voor bepaalde onderdelen. Het ziet er naar uit dat dit beeld zich de rest van het jaar doorzet. Wel is er één groot vraagteken en dat is toch weer het oplaaiende coronavirus. Verschillende Europese landen beraden zich op maatregelen. Het ziet er nog niet naar uit dat de horeca hierbij betrokken gaat worden. Mochten de besmettingen aanhouden - en maatregelen strenger worden - dan zou dit nog een domper kunnen vormen op de huidige vreugdestemming. Prijzen voor blank kalfsvlees stijgen deze week naar 5,35 tot 5,45 euro per kg.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer