Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Voertarwe schiet verder in prijs omhoog. Deze week met 9 euro per ton. Onzekerheid over de oogstvooruitzichten is de belangrijkste aanjager van de notering.
De zuivelpoeders zijn deze week in prijs gelijk gebleven.

Nuka's

De jonge kalveren zijn ook deze week in prijs gelijk gebleven.

Rosévleeskalveren

De markt voor rosékalfsvlees heeft stevig last van de coronacrisis. Restaurants in Europa zijn veel beter ingespeeld op de lockdowns met afhaalmaaltijden en dergelijke, maar de onzekerheid doet de prijs geen goed. Het aanbod is al snel te veel bij de huidige vraag. De rosémarkt zou er ook baat bij hebben als er tekorten ontstaan in de markt van blank kalfsvlees. Hoe harder er aan blank getrokken wordt, hoe makkelijker de prijs van rosé omhoog kan. Deze situatie zou zich over een paar weken kunnen voordoen. Het aanbod blank in Nederland droogt op en ook in Frankrijk en Italië zijn er niet overdreven veel slachtrijpe dieren. Het gat dat in november ontstaat moet positief uitpakken voor de rosés, is de verwachting.

Vleeskalf zwartbont

Nederlandse kalfsvlees stijgt voor de vijfde week op rij met 5 cent per kg. De prijsverhogingen zijn bij ons minder dan in Italië en Frankrijk. Ook Duitsland zit op een hoger niveau. Wat zeker meespeelt in de grote prijsverschillen tussen Nederland en andere kalfsvleeslanden is de voorkeur van consumenten voor nationaal geproduceerd kalfsvlees (geboren, gehouden en geslacht in eigen land). Zowel Franse, Duitse als Italiaanse consumenten betalen duidelijk meer voor dit vlees dan geïmporteerd kalfsvlees uit Nederland. Bij een groot aanbod - zoals afgelopen maanden in Nederland - lopen de verschillen tussen Nederland en het buitenland extreem op. Marktdeskundigen denken echter dat de nationalistische houding wel een blijvende verandering is in de kalfsvleesmarkt. Om het prijsverschil kleiner te maken, zal Nederland - als exporterend land - minder kalveren moeten houden dan er in 2019/2020 gehouden zijn.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer