Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Weipoeder is deze week 4 euro per 100 kg goedkoper geworden. Melkpoeder bleef stabiel. Voertarwe daalde deze week met 7 euro per ton. Die daling is voor het eerst sinds eind februari toen de oorlog tussen Oekraïne en Rusland uitbrak.

Nuka's

De jonge kalveren zijn deze week 5 euro per stuk duurder geworden. Deze verhoging geldt zowel voor de categorie 43-47 kg als voor de categorie 50+ kg.

Rosévleeskalveren

Voor de rosés geldt hetzelfde: lichte prijsdruk op onderdelen van het kalf. Maar integraties en slachterijen nemen liever een kleinere marge dan een concessie te doen aan de prijs. Jong rosé blijft komende week op 5,00 - 5,05 per kg, oud rosé op 5,05 tot 5,10 per kg. Wel worden de starters voor tien euro meer verkocht. Prijzen liggen tussen 330 en 335 per stuk. Komende week zal er weer wat bij te komen, verwachten marktdeskundigen.

Vleeskalf zwartbont

De lever en incourante delen van het kalf staan wat onder druk, maar slachterijen kunnen het met het aanbod zo regelen dat de prijzen gelijk blijven. Blank noteert daarom ook deze week 5,85 euro per kg. Al zes weken staat de notering op dit niveau. Er is veel aan gelegen om het huidige prijsniveau te handhaven omdat er weinig marge zit tussen kostprijs en opbrengstprijs.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer