Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Melkpoeder is deze week met 1 euro per 100 kg gedaald. Weipoeder is gelijk gebleven. Voertarwe is met 4 euro per ton duurder geworden.

Nuka's

De jonge kalveren zijn in prijs gelijk gebleven. Het is echter de verwachting dat ze komende week dalen. Integraties kunnen het aanbod jonge kalveren niet kwijt op hun bedrijven. Er komen te weinig stallen leeg en wat zeker ook meespeelt is het aantal stoppende kalverhouders. De geluiden zijn dat er 'wekelijks een stalletje afvalt'. Meerdere bedrijven (met name op de Veluwe) zijn bezig met een rood-voor-roodregeling op hun erf. Daar komt de aanstaande LBV-plusregeling nog boven op.

Rosévleeskalveren

Het rosévlees blijft voor komende week gelijk in prijs. Jong rosé blijft op 4,70 euro per kg en oud rosé op 4,60 tot 4,65. De afzet van beide soorten loopt stroef en dat heeft te maken met het grote aanbod runderen dat geslacht wordt. Vanaf begin september tot aan nu worden er wekelijks gemiddeld 650 runderen meer geslacht dan vorig jaar, blijkt uit cijfers van RVO. Het goede nieuws is dat het aanbod af begint te nemen en er op de markt van slachtkoeien deze week over de hele linie een kleine prijsstijging heeft doorgemaakt.
Starterkalveren zijn deze week iets goedkoper geworden. Prijzen af stal liggen tussen de 370 en 375 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

Het blank kalfsvlees is deze week bijna 10 cent duurder geworden en zit nu op een niveau rondom de 5,80 euro per kg. Er is duidelijk meer vraag naar het vlees nu het einde van het jaar nadert. Ook gezien het hoge prijsniveau in andere landen (waaronder Frankrijk) moet er de komende weken meer mogelijk zijn. Marktdeskundigen verwachten dat volgende week een soortgelijke stijging plaats kan vinden. Of de 6 euro dit jaar gehaald wordt is de vraag, maar een top van 5,90 tot 6,00 euro lijkt een zekerheid.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer