Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De graannotering staat vooral onder invloed van het kletsnatte weer in grote delen van de Verenigde Staten. Er moet nog mais, zomergranen en soja ingezaaid worden, maar dat loopt een flinke vertraging op. Voor mais wordt het al bijna te laat om nog te zaaien waardoor de opbrengsten bijgesteld worden. Het natte weer geeft ook schade aan bestaande gewassen. Kortom zowel de graanprijzen als de sojaprijzen exploderen.
De zuivelpoeders doen het rustiger aan: weipoeder zakt met 1 euro per ton en melkpoeder stijgt met 1 euro per ton.

Nuka's

De jonge kalveren stijgen in prijs. Er is weinig aanbod van Nederlandse en buitenlandse kalveren waardoor de notering met ongeveer 7 euro per stuk omhoog gaat.

Rosévleeskalveren

De markt voor rosékalveren is ook stabiel. De jonge rosés zakken weliswaar nog een paar cent, maar de oude rosés blijven gelijk. Beide categorieën zitten op prijzen tussen de 3,40 en 3,45 euro per kg.

Vleeskalf zwartbont

Het hoge aanbod Nederlandse kalveren heeft ook zijn weerslag op de rest van Europa: zowel Duitsland, Frankrijk als Italië doen een stap terug. Het naderende Pinksteren zorgt wellicht voor een kleine opleving die vooral vanuit Frankrijk moet komen waar le veau de la pentecôte (het Pinksterkalf) op het menu staat. Voor komende week wordt er een stabiele prijs verwacht.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer