Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Weipoeder en melkpooeder dalen beide met 2 euro per 100 kg. Voertarwe is in prijs gelijk gebleven.

Nuka's

De jonge kalveren zijn deze week in prijs gelijk gebleven.

Rosévleeskalveren

Bij de jonge rosés is het beeld zeer wisselend. Vanuit de afzetkant van het vlees is het niveau van 4,75 euro per kg te veel. De grote slachterijen krijgen het vlees moeilijk weggezet en hanteren prijzen voor komende week tussen de 4,70 en 4,75 euro per kg. Omdat er voldoende slachthaken in de markt zijn nu Family Beef volop operationeel is, wordt er door de kleinere partijen flink aan de koppels slachtrijpe kalveren getrokken. Prijzen lopen bij hen op tot een maximum van 4,80 euro per kg. Gezien deze spreiding van 4,70 tot 4,80, noteert De Kalverhouder 4,75 euro per kg.

Bij oud rosé is de markt rooskleuriger. Er zijn weinig slachtrijpe koppels voorhanden en het aantal koeien dat wordt aangeleverd op de slachthuizen neemt af. De prijzen voor volgende week liggen tussen de 4,63 en 4,67 euro per kg, met een enkele uitschieter tot 4,70. De Kalverhouder houdt de prijs derhalve stabiel op 4,65 euro per kg. Starters brengen duidelijk minder op. Er komen onvoldoende plaatsen vrij om de zwartbonte starters te plaatsen. Prijzen liggen tussen de 330 en 335 euro per stuk. 

Vleeskalf zwartbont

Het aanbod slachtrijpe koppels blanke kalveren is niet groot. De rondeduur zit op zo'n 25 weken dus slachterijen kunnen achteroverleunen en de prijs stabiel houden op 6,00 euro per kg. Er is de hoop om de prijs gedurende de lastige februarimaand op dit niveau te houden. Het krappe aanbod moet hier voor zorgen want bepaalde vleesonderdelen zoals de lever (die altijd hard doortikt in de prijsvorming) brengt deze winter veel minder op dan andere jaren. Als het lukt om de prijs in februari stabiel te houden, komt hierna Pasen (31 maart) in het vizier wat het huidige prijspeil moet doortrekken over de maand maart.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer