Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De zuivelpoeders daalden deze week terwijl de voertarwe een fractie duurder werd.

Nuka's

De jonge kalveren in Nederland daalden in prijs. Het mindere Nederlandse aanbod wordt gecompenseerd door importen uit het buitenland. Uit Ierland komen volop kalveren.

Rosévleeskalveren

De verwachting vorige week dat er eventueel een kleine stijging in zat bij de jonge rosés, is waargemaakt. Weliswaar is het centenwerk, maar alle beetjes helpen. De kleine stijging komt niet door betere prijzen aan de afzetkant maar door wat minder aanbod aan jonge kalveren. Jong rosé noteert komende week tussen 3,72 en 3,76 euro per kg (inclusief BTW). Oud rosé zit op 3,65 euro per kg (inclusief BTW).

Vleeskalf zwartbont

De markt voor kalfsvlees blijft lastig. Afgezet tegen de vraag zijn er te veel dieren. Daardoor worden er op dit moment onderdelen van het kalf ingevroren die andere jaren niet ingevroren worden. Dit geeft nu enige verlichting, maar de onderdelen zullen later alsnog op de markt komen. Ook het kalfsvel sukkelt elke maand een paar euro achteruit. Gezien de kostprijs op bedrijven met blanke kalveren van rond de 4,70 euro per kg, moet er overal geld bij.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  13° / 5°
  20 %
 • Maandag
  10° / 3°
  5 %
 • Dinsdag
  10° / 3°
  30 %
Meer weer