Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De grondstoffen voor kalvervoer zijn deze week flink duurder geworden. Voertarwe plust met 12 euro per ton, melkpoeder met 9 euro per 100 kg en weipoeder met 3 euro per 100 kg. Het 'kerstkalf' moet dit jaar veel opbrengen om de hoge voerkosten te compenseren.

Nuka's

De prijzen voor jonge kalveren zijn deze week niet veranderd.

Rosévleeskalveren

De jonge rosés worden komende week verkocht voor prijzen van 4,10 tot 4,15 euro per kg. Het sentiment is duidelijk positief maar voor hogere prijzen moeten kalverhouders nog even geduld hebben. Naar oud rosé is duidelijk meer vraag. Prijzen variëren komende week bij de meeste slachterijen tussen 3,80 en 3,85 euro per kg, maar 3,90 wordt er in de vrije handel ook al geboden op koppels. Deze prijs is geen gemeengoed maar geeft aan naar welk niveau oud rosé zich beweegt de komende weken. Starters zijn 5 euro per stuk goedkoper geworden.

Vleeskalf zwartbont

Er is geen groot aanbod aan slachtrijpe koppels zodat slachterijen goed in kunnen spelen op de vraag. Dit leidt er eind oktober al toe dat de prijzen van de blanke kalveren een stapje omhoog kunnen maken. Prijzen liggen tussen de 5,25 en 5,30 euro per kg.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer