Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De zuivelpoeders knallen door: weipoeder +4 en melkpoeder +11. Dit betekent dat de poeders ongeveer het dubbele kosten ten opzichte van 2018/2019. Voertarwe blijft in prijs gelijk op een niveau van 279 euro per ton.

Nuka's

De jonge kalveren zijn deze week in prijs gelijk gebleven.

Rosévleeskalveren

Bij de rosékalveren is het de combinatie van een laag aanbod slachtrijpe dieren en hoge prijzen van rundvlees wat de dienst uitmaakt. Oude rosés zijn er niet. Prijzen gaan daardoor nog wat verder omhoog en lopen uiteen van 4,22 tot 4,28 euro per kg. Om de slachthaken vol te krijgen, brengen koppels in de vrije handel een paar cent meer op. Maar dit geld wordt niet betaald voor de grote volumes. Het aanbod jong rosé is ook niet groot. Prijzen fluctueren tussen 4,27 en 4,32 euro per kg. Starters gaan 5 euro in prijs naar beneden en zitten op een niveau van 325 tot 330 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

Bij de daling van vorige week is het gebleven in de markt van blank kalfsvlees. Al een paar weken konden slachterijen niet het rendement maken vanwege lagere verkoopprijzen voor de luxe onderdelen van het kalf. Een bijstelling van de uitbetaling was het gevolg. Met de hoop op meer afzet in het horecasegment, streven slachterijen de komende weken naar een handhaving van het huidige prijsniveau.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer