Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Waar weipoeder opnieuw stabiel is gebleven in prijs, is melkpoeder 3 euro per 100 kg duurder geworden. Voertarwe is gestegen met 4 euro per ton.

Nuka's

Nuka's zijn deze week wel duurder geworden, gemiddeld met 5 euro per stuk vanwege een laag aanbod. Er komen weliswaar Ierse kalveren naar ons land, maar die kunnen de krapte aan Nederlandse en Duitse kalveren niet volledig invullen.

Rosévleeskalveren

Ook bij jong rosé is sprake van evenwicht in vraag en aanbod. Daar waar het past worden koppels jonger geslacht zodat vleesonderdelen in het blanke segment afgezet kunnen worden. Voor komende week (wk 9) worden kalveren ingekocht voor 5,20 euro per kg.

Bij oud rosé is er nog steeds een forse spreiding in de uitbetaalprijzen, maar de algemene tendens is dat deze categorie komende week duurder ingekocht wordt. Oorzaak is een krap aanbod. Gemiddelde prijzen liggen in week 9 tussen de 5,10 en 5,20 euro per kg. Niet elke slachterij wenst mee te gaan in de stijging met als argument dat de verhoging aan de afzetkant van het vlees niet waargemaakt kan worden. De bovenkant van de markt dicteert echter op dit moment.

Starters zijn gelijk gebleven en kosten tussen de 345 en 355 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

De markt van blank kalfsvlees is goed in balans. Het aanbod slachtrijpe koppels is niet groot en de rondeduur kort waardoor de markt niet overvoerd wordt. Slachterijen verwachten het huidige prijsniveau tot aan Pasen te kunnen handhaven.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer