Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Weipoeder is gestegen met 2 euro per 100 kg en melkpoeder met 1 euro per 100 kg. Ook voertarwe is met 1 euro gestegen naar 211 euro per ton.

Nuka's

De jonge kalveren zijn in prijs gelijk gebleven. Integraties hebben geprobeerd om de prijzen naar beneden te krijgen, maar dat is niet gelukt. Een stabiele prijs was deze week het hoogst haalbare.

Rosévleeskalveren

Bij de rosés neemt het positieve sentiment de overhand, maar tot een prijsstijging leidt dat komende week niet. Prijzen liggen tussen de 4,60 en 4,65 voor oud rosé en rondom 4,70 voor jonge rosé. Voor goede koppels wordt er al meer betaald. Dat het sentiment positief is komt doordat het aanbod koeien terugloopt en ook het aanbod rosés over een maand minder wordt. Verschillende kalverhouders zetten hun jonge rosés over naar oud in de hoop dat ze in het begin van 2024 een beter rendement met oud rosé kunnen maken dan nu met jong rosé.
Starters zijn 5 euro goedkoper geworden. Prijzen liggen tussen de 365 en 370 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

Het blank kalfsvlees is deze week 5 cent duurder geworden. Prijzen liggen rondom de 5,85 euro per kg. De stijging komt echter niet makkelijk tot stand omdat het evenwicht tussen vraag en aanbod fragiel is. Het daarom belangrijk voor slachterijen om de markt niet te overvoeren en het aanbod goed af te stemmen op de vraag. Dit is de enige manier om de stijgende lijn in de prijsvorming in stand te houden. De verwachtingen blijven wel positief voor een top dit jaar die tussen de 5,90 en 6,00 euro per kg ligt.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer