Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Melkpoeder is deze week 4 euro per 100 kg duurder geworden, voertarwe 1 euro per ton en weipoeder is in prijs gelijk gebleven.

Nuka's

De jonge kalveren zijn deze week 5 euro in prijs gestegen. Een koppel Nederlandse zwartbonte stierkalveren van 43-47 kg zit op gemiddeld 122 euro per stuk. De importkalveren zitten hier boven. De categorie Nederlandse 50+ kg stierkalveren zitten op een prijsniveau vanaf 162 euro per stuk.

Rosévleeskalveren

Op de markt van rosékalveren leunen de slachterijen achterover. Pasen komt er aan en dat betekent dat er minder geslacht gaat worden. Er zijn op dit moment voldoende koppels ingekocht voor komende week zodat slachterijen zich kunnen permitteren om een prijsverlaging af te geven: kalverhouders die willen, mogen hun dieren komende week voor 7 cent per kg minder leveren. Op de fysieke vleesmarkt is de situatie niet wezenlijk anders dan afgelopen weken.

Vleeskalf zwartbont

Voldoende aanbod van dieren houdt de prijs ten hoogste stabiel. Ook de vleesonderdelen zorgen er niet voor dat er een ontwikkeling komt in de prijs: het voorvlees is goedkoper verkocht en het achtervlees duurder. Na Pasen zal het een stuk moeilijker worden om de huidige prijs in de benen te houden.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer