Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Melkpoeder is verder gestegen met 8 euro naar 315 euro per 100 kg. Weipoeder ging 3 euro omhoog naar 108 euro per 100 kg. Voertarwe is 4 euro per ton duurder geworden.

Nuka's

De jonge kalveren zijn deze week over de hele linie 10 euro per stuk goedkoper geworden. Inkopers azen al enkele weken op lagere prijzen maar kregen dit niet voor elkaar. Deze week is het dan toch gelukt.

Rosévleeskalveren

De jonge rosés blijven komende week gelijk in prijs (4,20 - 4,25). Omdat slachterijen die blanke kalveren slachten richting Kerstmis volop in zetten op dit luxe segment kalfsvlees, is er net wat minder vraag naar jong rosé. Daar komt bij dat jong rosé gevoeliger is voor coronaperikelen. Voor de afzet van blank kalfsvlees zijn slachterijen afhankelijk van de coronasituatie in Frankrijk en Italië. Jong rosé wordt voor een deel ook in Nederland verkocht en hier zijn de coronamaatregelen verscherpt waar de horeca last van heeft.
Oud rosé blijft komende week ook in prijs gelijk (3,95 - 4,00). Deze categorie ligt in concurrentie met rund. Omdat het aanbod koeien nog hoog is, is er minder vraag naar oud rosé. Na december worden er minder koeien verwacht. Daarom worden er nu koppels oud rosé doorgeschoven zodat de haken in januari ook goed bezet zijn. Starters zijn deze week in prijs gelijk gebleven. Prijzen liggen tussen de 330 en 335 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

Volop slachten en toch de prijs maximaliseren. Dat is het motto in deze tijd van het jaar voor slachterijen die blanke kalveren slachten. Wanneer de prijs hoog is, kan hier tot aan begin februari op geteerd worden. Deze weken brengen blanke kalveren 5,50 tot 5,60 euro per kg op. Een stijging van 5 cent per kg. Een hoge prijs is ook wat kalverhouders willen. Vanwege de dure nuka's en het dure voer blijft de kostprijs van dieren die nu op stal staan hoog. Een prijs van ver boven de 5 euro is komend voorjaar nodig om aan de kalveren iets te kunnen verdienen.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer