Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Weipoeder is deze week 1 euro per 100 kg duurder geworden. Melkpoeder bleef stabiel. Ook voertarwe blijft op hetzelfde niveau.

Nuka's

De jonge kalveren zijn wederom duurder geworden. Deze week met 10 euro per stuk. Er zijn weinig kalveren beschikbaar. Het aanbod in Nederland en Duitsland neemt af en ook is het afkalfseizoen in Ierland over het hoogtepunt heen waardoor die stroom gaat opdrogen.

Rosévleeskalveren

De prijzen voor de rosékalveren blijven komende week stabiel: 5,00 tot 5,05 voor jong rosé en 5,05 tot 5,10 voor oud rosé. Starters zijn wel duurder geworden. Prijzen liggen tussen 315 en 320 euro per stuk. Er hangen nog enkele oudere koppels boven de markt die nog hun afzet moeten vinden. Die gaan voor lagere prijzen weg.

Vleeskalf zwartbont

Richting Pasen zijn er mooie volumes geslacht. Tot een prijsstijging heeft dit niet geleid. Bij contractgevers is op dit moment wel voorzichtigheid te proeven. De nuka's zijn de laatste weken weer flink duurder geworden en ook het voerpakket is schreeuwend duur. De risico's om kalveren op te zetten wordt daardoor steeds groter. Opbrengstprijzen van het kalfsvlees moeten boven de 6 euro uitkomen om de kosten te dekken.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer