Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Voertarwe en melkpoeder stijgen verder door naar respectievelijk 157 euro per ton en 257 euro per 100 kg. Weipoeder blijft in prijs gelijk.

Nuka's

Hoewel de stijging van de kalfsvleesprijzen een opsteker is, wordt de inkoop ook duurder. De categorie 43-47 kg stijgt naar een niveau van 130 euro (ex BTW), en de categorie 50+ is deze week verkocht voor prijzen vanaf 165 euro (ex BTW).

Rosévleeskalveren

In de markt van rosékalfsvlees zijn soortgelijke geluiden te horen. Door de versoepelingen in de coronamaatregelen nemen de bestellingen meteen flink toe. Volgende week gaan daardoor de prijzen omhoog. Jong rosé stijgt met +8 cent naar 3,40, oud rosé stijgt met +3 cent naar 3,35 euro per kg. Hogere prijzen worden ook al betaald. Als het aanbod blanke kalveren de komende weken verder afneemt, zal de vraag naar rosékalveren een extra impuls krijgen. Ook hier staan de signalen dus op groen voor meer prijsverhogingen richting de zomer.
Wel worden de starters wederom met 5 euro per stuk duurder.

Vleeskalf zwartbont

Als de voortekenen niet bedriegen, zou het een mooie zomer kunnen worden voor het kalfsvlees. Normaal gaat de notering in één lijn naar beneden richting een zomers dieptepunt in juli. Het opengaan van de horeca doorbreekt deze trend. De vraag naar kalfsvlees neemt duidelijk toe. Deze week zijn de blanke kalveren al 5 tot 10 cent in prijs gestegen. Slachterijen zien daarnaast dat het aanbod slachtrijpe koppels met blanke kalveren de komende weken verder afneemt. Samen met de toenemende vraag zal de prijs naar verwachting verder gaan stijgen.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer