Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Melkpoeder kukelt met 12 euro per ton naar beneden naar een niveau van 224 euro per 100 kg (ex BTW). Weipoeder daalt met een bescheiden 2 euro naar 66 per 100 kg (ex BTW). Ook voertarwe is deze week goedkoper geworden. De notering daalde van 178 naar 174 euro per ton.

Nuka's

Starters blijven op een niveau van 315 tot 320 euro per stuk. De jonge Nederlandse kalveren zijn deze week wel duurder verkocht. Prijzen zijn met gemiddeld 5 euro per stuk omhoog gegaan. Reden is het lager aanbod in ons land en in Duitsland. Hoewel de beperkte beschikbaarheid gedeeltelijk gecompenseerd wordt door Ierse import, is een stijging niet tegen te houden.

Rosévleeskalveren

Bij de rosékalveren loopt de afzet van oud rosé goed. Deze markt wordt altijd zwaar beïnvloed door het aanbod koeien. Omdat hun aantallen dalen, vragen slachterijen naar oud rosé om de haken te vullen. Prijzen van oud rosé liggen tussen de 4,80 en 4,85 euro per kg waarbij er veel kalveren komende week voor 4,85 verkocht worden. Jong rosé heeft het lastiger. De meeste kalverhouders krijgen komende tussen de 4,80 en 4,83 betaald met enkele uitschieters naar 4,85. Om deze reden noteert De Kalverhouder voor jong rosé een gemiddelde prijs van 4,82 euro per kg en voor oud rosé een gemiddelde prijs van 4,83.

Vleeskalf zwartbont

De afzet van blank kalfsvlees richting Pasen is maximaal. Er is voldoende vraag naar het vlees maar tot een verhoging leidt dit niet. De prijs blijft 6 euro per kg en slachterijen hopen deze prijs zo lang mogelijk vast te houden. Hoewel de afzet na Pasen altijd lastiger worden, houden verkopers van vlees de moed er in door te wijzen op het aanstaande aspergeseizoen en Pinksteren. Luxere onderdelen van het kalf, zoals de lende, stijgen dan in prijs. Van de andere kant komen typische winterproducten zoals de lever steeds meer onder druk te staan.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer