Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De zuivelpoeders zijn duurder geworden: +2 euro voor de weipoeder en +1 euro voor melkpoeder. Voertarwe maakte deze week een sprongetje van 6 euro per ton.

Nuka's

Bij de jonge Nederlandse kalveren zijn er geen wijzigingen in de notering.

Rosévleeskalveren

De jonge rosés plussen komende week ook. Wederom komt er 5 cent per kg bij. Slachterijen geven nu aan 3 tot 3,02 euro per kg te gaan betalen en hopen daar in de loop van de week nog wat bij te kunnen doen. Voor de oude rosés is de situatie minder rooskleurig. Prijzen liggen op maximaal 2,70 euro per kg. Er is voldoende aanbod in dit segment en relatief weinig vraag. De starters zijn deze week gelijk gebleven in prijs op een niveau van 275 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

Hoewel de prijzen van de blanke kalveren elders in Europa flink doorstijgen, blijft Nederland wat achter met een plus van 5 cent per kg. Er is veel aanbod dat met name veroorzaakt wordt door dieren van de Ierse nationaliteit. Die stroom kwam net vóór de lockdown goed op gang en is nu terug te vinden in het aanbod. Over drie weken komt de echte kentering en zal het aanbod slachtrijpe dieren afnemen.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer