Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Weipoeder is 1 euro per 100 kg gestegen en melkpoeder 2 euro. Ook voertarwe is duurder geworden, namelijk met 2 euro per ton.

Nuka's

De jonge kalveren zijn deze week gelijk gebleven in prijs. Handelaren verwachten dat er dit jaar weinig meer verandert in de notering.

Rosévleeskalveren

Juist omdat de vraag naar blank in de decembermaand groot is, is de vraag naar rosé kalfsvlees lager. Afnemers die normaal gesproken alleen rosévlees kopen, bestellen nu ook blank. Vooral de afzet van oud rosé lijdt hieronder. De prijs voor deze categorie blijft komende week weliswaar tussen de 4,63 en 4,65 euro per kg, maar er worden volop koppels doorgeschoven naar begin 2024. Niet alle koppels zullen daarbij onder het jaar blijven. Dit geeft duidelijk aan dat de markt voor oud rosé in december maximaal verzadigd is.

Jong rosé blijft voor levering komende week op 4,70 per kg. Dit is veel te weinig om alle kosten te vergoeden. De eigen kostprijsberekening van De Kalverhouder (variabele + vaste kosten) zit op dit moment op 5,00 per kg en stijgt richting het einde van het jaar door naar 5,10 tot 5,15 euro per kg. Reden zijn de dure nuka's van weleer. Het houden van jonge rosés kost op dit moment geld. Na januari daalt de kostprijs scherp en komen de zwarte cijfers weer in beeld.

Starters zijn deze week iets goedkoper geworden. Prijzen liggen tussen de 360 en 365 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

De decembermaand doet zijn werk voor het blank kalfsvlees. Er is voldoende vraag naar dit product voor de komende feestdagen waardoor de prijs met 5 cent stijgt tot 5,95 euro per kg. Omdat er nog twee volle weken geslacht kan worden, verwachten integraties dat de rondeduur terugloopt naar 25 tot 26 weken. Andere jaren was dit wellicht een week korter, maar ontevreden zijn integraties niet. Ze verwachten namelijk dat het aanbod begin 2024 niet groot is waardoor de huidige rondeduur geen belemmering vormt in de eerste maand van het nieuwe jaar. Kijkend naar de prijs van komende week dan hopen slachterijen nog op een laatste prijssprongetje te maken dat moet leiden naar de 6 euro.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer