Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Voertarwe daalt met 6 euro per ton naar 192 euro. Weipoeder blijft gelijk en melkpoeder stijgt met 4 euro naar 239 euro per 100 kg.

Nuka's

De jonge kalveren zijn in prijs gelijk gebleven. Integraties hoopten in te kunnen zetten op een verlaging, maar het lagere aanbod van kalveren uit Duitsland en Nederland betekent dat een stabiele prijs het maximaal haalbare is.

Rosévleeskalveren

Jong rosé blijft komende week gelijk op 4,75 euro per kg. Het aanbod is niet groot maar tot een prijsverhoging leidt dit niet. Oud rosé stijgt wel verder door. Prijzen liggen tussen de 4,68 en 4,73 per kg maar 4,75 wordt ook al betaald. Er zijn duidelijk minder koeien waardoor de vraag naar oud rosé toeneemt. De starters zijn deze week verder gezakt naar een niveau tussen de 320 en 325 euro per stuk. Er is weinig vraag naar deze categorie. Ook zitten mestputten vol waardoor kalverhouders de aankoop uitstellen tot het moment dat ze mest kunnen uitrijden.

Vleeskalf zwartbont

De februarimaand - met de start van de vastentijd na carnaval - is traditiegetrouw een lastige maand voor de afzet van kalfsvlees. Dit jaar is daarop geen uitzondering. Met de korte rondeduur hebben slachterijen nog speling, maar de beweegruimte neemt anderhalve maand na de Kerstverkopen af. De prijs voor blank kalfsvlees blijft deze week op 6,00 euro en dat wordt met name ingegeven door het vooruitzicht van de Paasverkopen die in de loop van maart starten. Eerste Paasdag valt dit jaar vroeg, namelijk op 31 maart.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer