Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Voertarwe is 1 euro per ton goedkoper geworden. De zuivelpoeders zijn stabiel gebleven.

Nuka's

De jonge kalveren zijn wederom duurder geworden, gemiddeld met 5 euro per stuk. In de kalverhouderij maakt men zich ernstig zorgen om het rendement dat er met deze kalveren behaald kan worden. Een doorrekening met de huidige vleesprijs geeft negatieve rendementen. Toch worden de hoge nuka-prijzen betaald. Vreemd vinden kalverhouders: een hogere prijs levert niet een groter aanbod aan kalveren op maar het rendement wordt wel steeds negatiever. Het lijkt of men elkaar het verlies niet gunt, wordt er gezegd. Hopelijk ontlast de heropening van de controlepost voor Ierse kalveren in Cherbourg de overspannen kalvermarkt waardoor de kalverprijzen stabiliseren of nog liever dalen.

Rosévleeskalveren

Ook de afzet van rosékalfsvlees is goed verlopen. Prijzen voor volgende week blijven gelijk. Jong en oud rosé zitten beide gemiddeld op 5,20 euro per kg waarbij vooral bij oud rosé een grote spreiding is van 5,15 tot 5,25 euro per kg. Starters blijven gelijk op 350 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

De afzet van blank kalfsvlees is in de laatste week voor Pasen boven verwachting verlopen., maar heeft niet geleid tot een hogere prijs. Slachterijen kiezen bewust voor behoud van afzetvolume. Na Pasen daalt de prijs traditiegetrouw, maar door de goede verkopen is de rondeduur op de kalverbedrijven kort. Er zit hierdoor geen druk op de afzet zodat het huidige prijspeil de komende weken gehandhaafd kan blijven.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer