Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Over de hele linie zijn de grondstofprijzen voor veevoer gedaald: voertarwe (-5 euro per ton), weipoeder (-3 euro per 100 kg) en melkpoeder (-4 euro per 100 kg) .

Nuka's

Jonge kalveren zijn deze week weer 10 euro per stuk goedkoper geworden. Het aanbod op de verzamelcentra neemt toe zodat de daling doorzet.: ook voor komende week wordt er gesproken over fors lagere prijzen.

Rosévleeskalveren

De prijs van de rosékalveren - voor levering komende week - blijft gelijk. Hoewel de vraag afneemt, is ook het aanbod van zowel jong als oud rosé niet groot. Het kleine overaanbod wordt opgelost door koppels oud rosé langer op de bedrijven te laten. Want als de signalen niet bedriegen, blijft het aanbod rosés komende maand laag zodat de doorgeschoven koppels later weer nodig zijn. De starters zijn gemiddeld 5 euro per stuk duurder geworden en kosten tussen de 405 en 410 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

Blank kalfsvlees zakt deze week met 5 cent naar een niveau van 5,70 tot 5,75 euro per kg. Het aanbod slachtrijpe kalveren én de karkasgewichten zijn niet hoog. waardoor marktpartijen verwachten dat de prijs niet verder daalt en het zomers dieptepunt bereikt is. De huidige prijs is een fractie hoger dan vorig jaar toen de notering stokte op 5,70 euro per kg. Grootste verschil met toen is dat de daling dit jaar bijna 60 cent is (hoogste notering 6,30 euro per kg). Vorig jaar was de daling slechts 15 cent (hoogste notering 5,85 euro per kg). Een eventuele prijsstijging wordt pas half augustus weer verwacht.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer