Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Voertarwe is deze week 7 euro per ton goedkoper geworden. In twee weken tijd is de notering met 20 euro gezakt. Melkpoeder blijft op 239 euro per 100 kg. Weipoeder is 1 euro per 100 kg duurder geworden.

Nuka's

De jonge kalveren zijn wederom duurder geworden. Deze week met 5 euro per stuk. In Nederland zijn weinig kalveren beschikbaar. Het aanbod uit Ierland is wel goed, maar kan niet voorkomen dat de prijs hier omhoog gaat.

Rosévleeskalveren

De markt van de rosévleeskalveren is stabiel. Jong rosé zit ook komende week op 5,20 euro per kg. Voor goede koppels wordt een paar cent meer betaald. De vraag naar kalfsvlees neemt wel toe richting Pasen. Daarom zou ook hier een kleine verhoging mogelijk zijn. Zekerheid hierop kan op dit moment nog niet gegeven worden.

De markt van oud rosé heeft nog steeds te maken met uiteenlopende prijzen van 5,10 tot 5,20 euro per kg. Puur geredeneerd vanuit de vleesprijs die slachterijen krijgen bij afnemers is een niveau van 5,20 te hoog, laten verschillende slachterijen weten. Dan zou de prijs eerder tussen 5,05 en 5,10 liggen. Het lage aanbod houdt de notering echter op een hoger niveau.

Starters blijven gelijk op een prijs van 345 tot 360 euro per stuk. De vraag neemt wel toe. Nu starters opzetten betekent dat ze half augustus geslacht kunnen worden als jong rosé. Dat is dus na de zomer als de vleesprijs weer in de lift zit. Deze wetenschap stimuleert de vraag naar starters.

Vleeskalf zwartbont

De vraag naar blank kalfsvlees neemt toe richting Pasen. De prijs blijft daardoor op 6,30 euro per kg. Of er de komende twee weken nog wat extra ruimte ontstaat in de prijs, is nog een vraag maar veel zal dat niet zijn. Na Pasen is het moeilijker om het prijsniveau te handhaven omdat de vraag afneemt. Supermarkten en restaurants kopen vanaf dat moment duidelijk minder in en ook de bijproducten (nieren, lever, etc.) gaan in prijs onderuit. Het lage aanbod en de korte rondeduur moeten de prijs na Pasen zo lang mogelijk op niveau houden.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer