Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Weipoeder bleef deze week in prijs gelijk. Melkpoeder kwam na een maand weer in beweging en zakte 2 euro naar 207 euro per 100 kg.

Nuka's

De jonge Nederlandse kalveren zijn deze week 10 euro per stuk goedkoper geworden. Een verdere prijsverlaging ligt in het verschiet. Contractgevers zijn weinig genegen om de komende maanden veel dieren op te zetten omdat deze kalveren vanaf mei op de markt komen; een tijd in het jaar waarop de opbrengstprijzen een dalende lijn vertonen.

Rosévleeskalveren

De rosébedrijven met een contract hebben ook te maken met leegstand. Bij de vrije kalverhouders worden in sommige gevallen vrijwillig minder dieren opgezet en hier en daar neemt ook de bank de beslissing. De markt is weliswaar slecht maar het huidige aanbod past wel bij de actuele vraag. Prijzen kunnen daardoor op hetzelfde niveau blijven: 2,95 tot 3,00 euro voor de jonge rosés, 2,70 voor de oude rosés. Starters blijven ook gelijk. Prijzen liggen tussen de 260 en 265 euro per stuk. Onder de 260 worden ze niet verkocht. Boven de 265 passen de kopers.

Vleeskalf zwartbont

De prijs van kalfsvlees is deze week gelijk gebleven. Extra leegstand - die dit voorjaar na het uitbreken van de coronaepidemie is gecreëerd - werpt nu zijn vruchten af: het aanbod is niet groot waardoor de vraag ingevuld kan worden ondanks de lockdowns in Europa. Het is de verwachting dat integraties de komende maanden een flinke leegstand blijven aanhouden. Ze gaan de risico's niet nemen om in het voorjaar veel slachtrijpe kalveren te hebben op een moment dat het kalfsvlees zich naar het midzomerse prijsdal aan het bewegen is.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer