Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Voertarwe is 3 euro per toen goedkoper geworden. Hetzelfde geldt voor weipoeder maar daar is de verlaging 1 euro per 100 kg. Melkpoeder noteert stabiel op 253 euro per 100 kg.

Nuka's

De jonge kalveren zijn deze week gelijk gebleven in prijs.

Rosévleeskalveren

De markt van rosékalfsvlees is niet wezenlijk veranderd. Wel wordt aan de onderkant van de markt de prijs van 4,60 euro per kg voor oud rosé niet meer betaald. Alle partijen zitten op een niveau van 4,63 tot 4,65 euro per kg, zodat de gemiddelde prijs komende week iets hoger ligt dan afgelopen week. Gezien het aanbod koeien dat nog steeds hoog is, verwachten marktdeskundigen niet dat oud rosé dit jaar nog verder stijgt.

Jong rosé blijft op 4,70 euro per kg met hier en daar een plus op de prijs. Starters zijn een paar euro per stuk goedkoper geworden. Prijzen liggen tussen de 360 en 370 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

Het houdt nog niet over met de verkoop van blank kalfsvlees. De vraag vanuit supermarkten is nog niet overvloedig. Toch kan er weer een kleine plus genoteerd worden van 5 cent waarmee de notering op 5,90 euro per kg komt. Of er nog meer in het vat zit, is de vraag. Slachterijen zijn voorzichtiger met voorspellingen dan dat ze de afgelopen weken waren. Echter nog één plus op de prijs zoals deze week, lijkt er zeker in te zitten dit jaar. Of dit gebeurt zal vooral afhangen van de kerstverkopen in de komende drie volle weken.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer