Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De zuivelpoeders trekken verder door: melkpoeder +5 euro en weipoeder +4 euro. Ook de voertarwe knalt door met +19 euro naar een niveau van 253 euro per ton.

Nuka's

De jonge kalveren worden tegen dezelfde prijzen verkocht. De categorie 43-47 kg zit op 65 euro excl. BTW en de categorie 50+ kg op 100 euro excl. BTW.

Rosévleeskalveren

Bij de rosékalveren blijft het onrustig. Slachterijen slachten hoofdzakelijk vanuit hun eigen houderijen en vaste contacten. De slachthoeveelheden van jong rosé worden afgestemd op de vraag uit de markt. Gevolg is dat vrije handelaren hun dieren hierdoor moeilijker geplaatst krijgen. Omdat het aanbod in de markt wat hoger is dan vorige week, ontstaat er aan de onderkant van de notering ruimte. Prijzen fluctueren komende week tussen de 3,35 en 3,45 euro per kg. Zware 180+ kalveren die goed van soort zijn, kunnen nog wat meer opbrengen. Lagere prijzen zijn niet gewenst. Gezien het duurdere voer (soja, maismeel) stijgt de kostprijs op de kalverbedrijven waardoor een deel van de voorbije prijsstijgingen van het vlees weer teniet wordt gedaan.
Oud rosé wordt komende week tegen hetzelfde geld verkocht. Prijzen liggen tussen de 3,20 en 3,25 euro per kg. Afhankelijk van wat een slachterij nodig heeft wordt er geschoven met de leveringsdatum zodat vraag en aanbod in evenwicht blijven.

Vleeskalf zwartbont

In de markt van het kalfsvlees is deze week weinig veranderd. Door een schone markt en de leegstand op de kalverbedrijven kan het huidige prijsniveau gehandhaafd blijven.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer