Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De zuivelpoeders zitten nog steeds in een dalende lijn. Weipoeder is 3 euro per 100 kg goedkoper geworden. Melkpoeder 7 euro per 100 kg. Ook de notering van voertarwe is gedaald met 5 euro per ton.

Nuka's

De jonge kalveren zijn iets goedkoper geworden. Over de hele linie zijn prijzen gedaald met 2 euro per stuk. Kalveren van 43-47 kg zitten op een niveau rondom 107 euro per stuk. De categorie 50+ zit op 140 euro per stuk.

Rosévleeskalveren

Er is voldoende aanbod van jong rosé, maar ook hier geldt dat het aanbod goed weggezet kan worden in de markt. De prijs blijft daardoor komende week op 5,20 euro per kg. Ook oud rosé blijft komende week gelijk op een niveau rondom de 4,90 euro per kg. Er is nog steeds voldoende aanbod van koeien waardoor de vraag naar oud rosé minder is. Starters zijn wel iets goedkoper geworden. Af stal worden er prijzen betaald van 365 tot 370 euro per stuk. Deze kalveren zijn 110 kg zwaar en minimaal 10 weken weken oud.

Vleeskalf zwartbont

Er is deze kerstperiode volop vraag naar blank kalfsvlees waardoor slachterijen op volle toeren draaien. De prijs blijft op 6,30 euro per kg. Dat zal ook de prijs zijn waarmee de sector het jaar uit gaat. Door de goede slachtvolumes is de rondeduur teruggelopen naar 24 weken. Dit betekent dat er in januari weinig druk zit op slachtrijpe koppels en het huidige prijsniveau gehandhaafd kan blijven.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer