Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Voertarwe is deze week met 10 euro per ton gezakt tot een niveau van 320. Melkpoeder is wederom met 5 euro per 100 kg gedaald. Weipoeder is gelijk gebleven in prijs.

Nuka's

De jonge kalveren zijn deze week weer een paar euro per stuk goedkoper geworden. Integraties willen ook komende week minder betalen voor de jonge kalveren. Er is voldoende aanbod waardoor er wat meer van de prijs af zou kunnen.

Rosévleeskalveren

De rosékalveren - voor levering komende week - brengen ook meer op. Onder de 5,15 worden er geen jonge rosés ingekocht. Prijzen liggen tussen de 5,15 en 5,20 euro per kg. Jong rosé lift daarbij mee op de prijs van het blank kalfsvlees. Inkoopprijzen voor oud rosé liggen komende week op een niveau van 4,85 tot 4,90 euro per kg. Startkalveren kosten momenteel tussen de 370 en 380 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

Een toenemende vraag bij een beperkt aanbod laat de prijzen van blank kalfsvlees stijgen naar een niveau van 6,25 euro per kg. Ook komende week lijkt er een stijging in te zitten tot 6,30 euro per kg. Of er nog meer in het vat zit voor dit jaar is de vraag. Wel is duidelijk dat het aanbod slachtrijpe kalveren in Nederland gaat afnemen. Door de hoge energieprijzen kiezen steeds meer kleine kalverhouders er voor om geen kalveren op te zetten. Ook de opkoopregeling van het Rijk zal zijn weerslag hebben op bedrijven rondom de Veluwe, het concentratiegebied van de kalverhouderij. Contractgevers hebben op dit moment duidelijk minder kalveren op stal staan dan in dezelfde periode vorig jaar.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer