Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De prijs van weipoeder en melkpoeder steeg deze week met respectievelijk 8 en 5 euro per 100 kilo. Belangrijkste oorzaak is een dalende aanvoer van melk vanwege blauwtong en de afbouw van de derogatie. Voertarwe is gedaald met 5 euro naar 195 euro per ton. Marktdeskundigen verwachten dat de prijs zijn laagste punt nadert en dat deze in de komende weer gaat stijgen.

Nuka's

Jonge kalveren zijn goedkoper geworden. Gemiddeld is er 10 euro per stuk van de prijs af. Reden is een voldoende groot aanbod van met name Duitse kalveren. Omdat deze vanwege blauwtong niet naar Polen kunnen, is Nederland een logisch alternatief. Integraties kunnen hiermee de leegstaande kalverplaatsen vullen die de afgelopen maanden zijn ontstaan door het beperkt aanbod van jonge kalveren.

Rosévleeskalveren

De vraag naar rosékalfsvlees is nog steeds goed, hoewel de euforie van vorige week niet helemaal doorzet. Prijzen stijgen wel, maar net een stapje minder hard dan verwacht. Reden is het aanbod van koeien. Melkveehouders selecteren hard door, met name vanwege blauwtong. De ziekte heeft een grote weerslag op de dieren. Koeien die flink ziek zijn geweest, komen slecht terug aan de melk en blijven veelal mager. Voor melkveehouders reden om er afscheid van te nemen.

Meer aanbod van koeien heeft direct zijn weerslag op oud rosé. Koppels worden een week tot enkele weken doorgeschoven. Komende week wordt oud rosé ingekocht voor prijzen tussen de 5 en 5,05 per kg. 5,10 voor later in september wordt nog steeds genoemd. Jong rosé stijgt ook mee. Voor levering week 36 worden prijzen betaald van 4,95 tot 5,00 euro per kg. Starters blijven gelijk met prijzen rondom de 420 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

Hoewel het aanbod blank kalfsvlees de laatste weken niet groot was, kwam de prijs niet in beweging. Dit had alles te maken met een Zuid-Europese vraag die na de vakantieperiode maar langzaam op gang kwam. In de laatste week van augustus is de vraag duidelijk beter. De prijs van blank kalfsvlees is met 5 cent gestegen naar 5,80 euro per kg. Ook voor volgende week wordt minimaal dezelfde verhoging verwacht.
 

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    21° / 12°
    10 %
  • Woensdag
    23° / 12°
    10 %
  • Donderdag
    24° / 13°
    10 %
Meer weer